Tort cu crema de iaurt cu capsuni

de JamilaCuisine in Torturi, 2 Sep 2012 | 11276 vizualizari

 

Am fost rugata sa fac un tort pentru Sfantul Alexandru. Din fericire sarbatoritul mi-a lasa mana libere in ceea ce priveste crema tortului, blatul si decorul. Asa ca m-am gandit ca ar fi potrivit sa fac un tort cu crema de iaurt, avand in vedere ca tortul urma sa ajunga la locul de munca al sarbatoritului si ca ar fi racoritor si usor. Asa ca LA MULLTI ANI domnului Manole Alexandru si sa pornim la drum cu tortul nostru. Din pacate nu am reteta video pentru ca eram in criza de timp.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml iaurt cu fructe (capsuni)
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de dulceata de capsuni sau 3-4 linguri zahar pudra

Pentru decor:

  • frisca batuta.
  • paiete de ciocolata alba,
  • picaturi de ciocolata amaruie .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt cu capsuni:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga zaharul treptat pana ce albusurile devin lucioase si tari. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri amestecand usor ,cu o statula, de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in amestecul de albusuri si galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se caoce la foc potrivit, in cuptorul preincalzit pentru 30 de min sau pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata. Blatul se lasa sa se raceasca si se muta pe un gratar pana la racirea completa.


Pentru crema se bate frisca tare (eventual se adauga un pliculet de intaritor de frica) iar peste se adauga iaurtul cu fructe. Atentie! Folositi un iaurt de buna calitate, eu am folosit o crema de iaurt cu  bucati mari fructe de la Muller. Amestecati bine iaurtul cu frica si adaugati dulceata de capsuni sau zaharul pudra. Daca creme iese prea moale puteti adauga gelatina inmuiata in putina apa si topita pe baie de aburi. 

Taiati blatul in trei, puneti inelul tavii tortului pe un platou si montati tortul alterand cu o parte din blatul de tort si cu o parte de crema, terminand cu blatul. Dati tortul la frigider pentru cel putin 6 ore sau peste noapte, inlaturati inelul tortului si decorati cu frica batuta si ciocolata alba.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher